Blog

5. feb, 2019

We bloggen verder op Blog 2019 :o)

25. dec, 2018

In onze blog: "Aandacht, aandacht, ik wil AANDACHT!" ... 

... stellen wij de vraag: "Bloggen? Waar doet men het voor?" Ons antwoord is gewoon simpel. Voor de aandacht natuurlijk. Wij kregen er de volgende leuke vraag voor terug "Uhh, jullie doen het dus niet uit pure liefde voor je medemens?" Waar wij dan ook weer op riposteerden met een, volgens ons, leuke reactie.

Hieronder willen we iets dieper ingaan op het onderwerp "Pure Liefde".

We kunnen het niet laten!

We kunnen het gewoon niet laten. We vinden alle maar dan ook alle onderwerpen interessant om samen te bespreken. De vraag "Wanneer doet men iets uit pure liefde?" drong zich aan ons op. Als voorbeeld nemen we een heel gemakkelijk onderwerp.

Vrijwilligerswerk

Vrijwilligerswerk? Waar doet men het voor? Men doet het gewoon gratis. Geen waardering in klinkende munt dus! Dan moet er toch wel iets anders zijn dat een mens aanzet om vrijwilligerswerk te doen. Als men het zonder reden doet kan men het beter laten. Nu is het heel eenvoudig om te zeggen dat men het uit pure liefde voor de medemens doet. Leuk voor jou als anderen dat geloven. Zelf zijn wij niet zo goedgelovig dat wij zomaar alles geloven wat men zegt. Dus "pure liefde"? Komaan zeg!

Maar waar doet men het werkelijk voor? 

Er zijn legio motivaties die een mens kunnen bewegen om vrijwilligerswerk te doen.
* Men heeft een zee van tijd.
* Men wil zich nuttig maken voor de gemeenschap.
* Men wil voor zichzelf een plekje in de hemel verdienen.
* Men heeft niets anders te doen.
* Men wil goed overkomen bij anderen.
* Men wil sociale contacten.
* Men ...

Deze motivaties hebben niets met "pure liefde" te maken. Ze geven enkel weer wat een mens 'denkt' nodig te hebben. Ze geven enkel weer wat men ermee 'denkt' te verdienen. Zelfs de gedachte "Doet goed en kijk niet om!" gaat er mee verloren. Dit is heel duidelijk waarneembaar in reacties als; "Stank voor dank!", "Zelfs geen bloemetje kan er af!", "Wat denkt men wel, dat vrijwilligers slaafjes zijn?", "Waarom worden zij wel gelauwerd en ik niet? Zij hebben veel minder gedaan dan ik!" enzoverder...

In onze blog "Houden van ..." stellen wij dat jezelf liefhebben de sleutel is tot het voelen van liefde voor anderen.

Pure Liefde ...

... is dus in eerste instantie naar jezelf toe gericht. Pas als men dit ten volle kan waarmaken kan men er aan denken om deze 'Pure Liefde' ook voor anderen te voelen en als gevolg daarvan ook handelingen te verrichten die niet enkel gericht zijn op de medemens maar op het geheel. Er is dan geen onderscheid meer tussen de levende wezens onderling.

Eddy en Rita

23. dec, 2018

Bloggen? Waar doet men het voor? Laten we gewoon niet rond de pot draaien. Het is wel leuk om er allerlei mooi klinkende redenen rond te verzinnen maar heeft dat wel zin? Deze redenen zijn dan ook zo doorzichtig dat niemand ze gelooft, of de gelover moet iets van je gedaan krijgen. De enige reden is toch wel de aandacht die men er mee krijgt of kan krijgen.

Aandacht, aandacht, ik wil aandacht!

Aandacht is leuk, zeker als dat, wat men te vertellen heeft goed ontvangen wordt bij de lezers. Fijne reacties geven een kik en smaken naar nog meer. Zodat men weer op zoek gaat naar onderwerpen die, naar men vermoed, in de smaak zullen vallen bij de volgers en ook andere potentiële volgers. Telkens men positieve reacties krijgt wordt men meer gestimuleerd om blogs te schrijven. Ook minder leuke reacties kunnen stimulerend werken. Op voorwaarde dat men niet gaat lopen voor een eventuele conversatie over het onderwerp dat men in de blog bespreekt.

Iedereen weet alles toch al?

Blogs schrijven is meer mijn (Eddy) ding. Hoewel Rita mij steeds stimuleert om blogs te blijven schrijven is haar interesse om onze inzichten te delen heel miniem. Ze zegt ook altijd dat iedereen al alles weet. Voor haar stopt het daarmee. Ik vertel haar dan dat niet iedereen zo ver nadenkt en dat de blogs die wij samen schrijven stimulerend kunnen werken. Als men ook maar één persoon tot nadenken kan bewegen, heeft de blog dat gedaan wat hij moest doen.

Blijven schrijven!

Als men heel eerlijk is: men doet het voor de aandacht dus! En wat dan nog? Blogs schrijven werkt stimulerend voor jezelf als schrijver maar zet ook anderen aan om hun talenten te beproeven. Door te schrijven zet men een stroming in gang die naar zichzelf terug keert. Heerlijk toch?

Eddy en Rita

23. dec, 2018

"Verbeter de wereld, begin bij jezelf!"

Hoe eenvoudig kan het zijn? Bij jezelf beginnen. Van jezelf houden! Jezelf respecteren! Goed voor jezelf zorgen!

Hoe mooi zou de wereld er uitzien als iedereen zijn/haar eigen kleine wereldje zou verbeteren?

Eddy en Rita

Meer quotes zijn te vinden op deze pagina.

21. dec, 2018

U zult uw naaste liefhebben als uzelf. Mattheus 22:37-39 

Is een uitnodiging om op de eerste plaats uzelf lief te hebben. Zonder zelf-liefde kent men de liefde niet, er is dan een leegte die men 'probeert' op te vullen door te 'denken' dat men anderen lief heeft. 

Jezelf liefhebben is de sleutel tot het voelen van liefde voor anderen. Er is dan geen leegte meer die moet gevuld worden. 

Jezelf werkelijk lief hebben is voelbaar tot in iedere vezel van het lichaam, iedere gedachte, iedere handeling. Je bent dan zelf liefde. Deze liefde stroomt door je heen en vult de ruimte die je inneemt. 

Deze Liefde komt uit de Ziel en straalt uit naar ieder levend wezen, dat vrij is om deze liefde, al dan niet aan te nemen.

Eddy en Rita